Human Library Hoorn 5 oktober 2019

Wat is het toch mooi om herkenning te vinden in de noodzaak en het nut van het actief verkennen van je eigen vooroordelen. Iedereen heeft ze. Het is alleen de kunst om je collectieve gedachtengoed af en toe eens te onderwerpen aan een 'waarde-check'. Je bewust worden van een mening over iemand voor je hem of haar echt gezien of gehoord hebt, voelt als heel oneerlijk. Als het jezelf betreft is dat heel logisch. Maar hoe voelt jouw eigen vooringenomen mening voor een ander. Zend je die onbewust in je eigen houding al mee? 

Lees meer »

Muzikale uitdagingen

De koe bij de horens vatten! Als ik naar de liedjes luister die ik heb geschreven, hoor ik allerlei instrumenten en wordt ik steeds enthousiaster. Nu heb ik ooit wel eens een basgitaar vastgehouden en wat basis oefeningen ermee gedaan, maar ik was heel erg benieuwd of ik ook kon spelen wat ik zelf zou willen horen. En weer verras ik mezelf! Er verschijnen soms spontaan loopjes die ik nog mooier vind en die ik nooit gedacht had te kunnen spelen. Bas, drum en gitaar, meer heb je niet nodig voor een band! Ik ben compleet! In ieder geval compleet genoeg om te laten horen hoe ik het binnen mijn mogelijkheden kan laten klinken. 

Lees meer »

Verder met eigen muzikale projecten

Wat zou ik nog echt willen doen? Er ontstaan liedjes en zulke leuke anekdotes en verhalen die ik graag met jullie zou willen delen. Elke keer als ik andere mensen bij mijn plannen betrek, kost het of veel geld als je het goed wilt doen, of het duurt echt jaren voor je een klein stapje verder bent. 

Lees meer »

Human Library 15 juni 2019

Vanwege mijn liedje 'Wat ben ik waard?' ben ik gevraagd of ik het leuk zou vinden dit te komen zingen bij het evenement Human Library in de Bibliotheek Kennemerwaard in Heerhugowaard. 

Lees meer »

Angie bij OmroepN

Op 16 oktober was ik te gast bij OmroepN Daar heb ik Live met gitaar 2 liedjes mogen spelen en mijn debuutsingle Wat ben ik Waard werd gedraaid. Het was een leuke ervaring om Live in de radio-uitzending te zijn. Bedankt Paula en Gerben voor deze leuke ochtend. 

Lees meer »

Voorbereidingen DOT-Event

Soms kun je zo blij verrast worden door alleen al het enthousiasme te zien, waarmee iemand met jouw ideeën aan het werk gaat. Als Singer-songwriter ben ik veel alleen aan het werk. De eerste ideeën ontstaan vaak,  als je alleen bent en je het niet kunt delen. Heel spannend is het dan als je die ideeën zo puur de eerste keer uit handen geeft.  Blij verrast was ik nadat ik mijn eerste versie aan Leo van der Fluit en Kees de Groot had gegeven met de vraag wat zij eraan konden toevoegen en toch de intentie en kracht van het liedje overeind te houden. Toen ontstond de eerste Studioversie. Wat een cadeautje is zo'n creatief proces. En nooit had ik toen kunnen bedenken dat ik 2 jaar later dit liedje zou mogen uitvoeren met een compleet orkest! Ton van der Kieft maakte het mogelijk, dat niemand minder dan Dirk Keijzer, een befaamd arrangeur, de arrangementen heeft gemaakt. Gisteren liep ik onverwachts binnen bij de repetitie en toen zag ik zulke blij verraste gezichten en wat is het dan genieten als je een zaal vol met mensen met jou liedje bezig ziet. Ik ben zo dankbaar. Van alleen op mijn zolderkamertje naar straks op een podium met ruim 40 muzikanten en een zaal vol publiek! Net als deze  mooie Nederlandstalige hoofdact, de 3 J's. Toch een droom die uit komt. 

Lees meer »

Angie op Zondag

Op deze Prachtige locatie aan het strand van Camperduin, met uitzicht op Zee ben ik met grote regelmaat te gast voor de muzikale omlijsting. Met veel plezier en genietend van deze prachtige locatie met fijne mensen om me heen. Ook dit keer was het weer bijzonder. Er is geen keer hetzelfde. Ook daar zorg ik wel voor, want voor spontane acties maak ik ook altijd even ruimte. Zo was afgelopen zondag ineens een gastmuzikant met accordeon naar het paviljoen gekomen en hebben we 60 er jaren en eigen liedjes gespeeld met accordeon. dit was verrassend en de aanwezige bezoekers waren weer blij verrast bij het horen van mijn eigen liedjes. Voor mij is dat altijd erg fijn om te merken,dat ik juist op mijn eigen liedjes zo veel positieve respons krijg. 

Lees meer »

Muziek in het Else van der Laanhuis

In de maand augustus 2018 was ik op bezoek bij het Else van der Laanhuis in Drenthe. Het blijft bijzonder om te ervaren hoe de muziek de bewoners raakt. De lachende gezichten en de handen die zachtjes mee bewegen op de maat. Liedjes uit de jaren zestig,en  Nederlandse talige liedjes. De woorden het geluid van de gitaar, mijn stem, het leid allemaal tot interactie en het genieten in het moment. En vaak tot gesprekken over wat muziek voor de bewoners heeft betekend. Mogen spelen voor ouderen vind ik heerlijk. En kunnen spelen voor deze mensen die deze aandacht zo nodig zijn is dankbaar en erg waardevol.

Lees meer »