Human Library Hoorn 5 oktober 2019

Gepubliceerd op 5 oktober 2019 om 09:14

Wat is het toch mooi om herkenning te vinden in de noodzaak en het nut van het actief verkennen van je eigen vooroordelen. Iedereen heeft ze. Het is alleen de kunst om je collectieve gedachtengoed af en toe eens te onderwerpen aan een 'waarde-check'. Je bewust worden van een mening over iemand voor je hem of haar echt gezien of gehoord hebt, voelt als heel oneerlijk. Als het jezelf betreft is dat heel logisch. Maar hoe voelt jouw eigen vooringenomen mening voor een ander. Zend je die onbewust in je eigen houding al mee? 

 

Mijn ervaring is dat het vaak de basis vormt van het wel of niet aangaan van een open contact. Het heeft dus heel veel invloed. En dat ik me, door mijn werkervaring en interesse in mensen, erg bewust van ben, zorgt ervoor dat ik me bij initiatieven zoals Human Library erg op mijn plaats voel. 

Ik raad het iedereen aan om van dit mooie initiatief gebruik te maken om je blik op je eigen waarneming en mening eens te verruimen. Er zijn altijd boeken aanwezig die je heel mooie en inspirerende levensverhalen kunnen vertellen. En wie weet...... ineens kun jij er zelf voor staan..... 

En is het ineens niet meer ver van je bed en is het erg fijn om begrip en oprechte interesse te ervaren. 

 

Iedereen heeft een basisbehoefte om gezien en gehoord te worden voor wie ze echt zijn.

Daar gaat mijn liedje: 'Wat ben ik waard' over en dat is hier zo op zijn plek.

 

Ik ben trots dat ik nu al voor de tweede maal dit evenement muzikaal mocht openen.  

 

Meer over Human Library: 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Martijn Bergsma
2 jaar geleden

Top! Wat een mooie opening was het :D

Victor Zwaan
2 jaar geleden

Wat fijn dat je er was! Jouw muziek brengt echt tot uitdrukking waar de Human Library over gaat. Hartverwarmend!

Miranda Rood
2 jaar geleden

Ha Angie, dank voor je optreden tijdens de opening afgelopen zaterdag. Je lied verwoordt precies waar het om gaat bij de Human Library. Dank!